BETON INJECTEREN

Kitfix is pro op het gebied van constructieve en waterdichte oplossingen. Deze worden onder andere bereikt met het injecteren van beton. Een techniek die veelvuldig wordt toegepast op de bouwplaats, in parkeergarage’s, bij VVE’s, maar ook in uw kelder. Want wij weten hoe belangrijk afdichting is!

Door scheuren in beton, lekkende doorvoeren of grindnesten kan vocht gemakkelijk binnendringen. Maar ook bij u thuis in uw kelder is dit mogelijk door de aansluiting van de kelderwand en uw vloer. Kitfix weet dat wanneer dergelijke scheuren onbehandeld blijven, het probleem uitmondt in een fiasco. Laat de scheuren daarom tijdig repareren en vochtschermen aanbrengen. 

Hoe gaat dat, betoninjecteren?

Bij het injecteren van beton worden vooraf gaten geboord in het beton of in de gevelconstructie. In deze gaten worden vervolgens de injectiepackers of pompnaalden bevestigd. Via deze pluggen en geboorde gaten wordt onder hoge druk injectiehars in de scheuren geperst. Dit kunnen flexibele gels zijn, maar ook PU-hars en epoxy wordt veelvuldig gebruikt bij beton injecteren. Met deze techniek kan een constructie waterdicht gemaakt worden. Dit gebeurt onder andere bij betonwanden en betonvloeren, maar wordt ook toegepast bij gevels.